POROČILO PREDSEDNIKA ŠD ŠMARTNO ZA LETO 2017

Leto 2017 si bomo zapomnili po odlični izvedbi 17. Miklavževega teka in 9. izvedbi tekmovanja za Pokal ŠD Šmartno. Zapomnili si ga bomo tudi po sodelovanju društva v igri Objem topline, kjer smo s 1511 glasovi zasedli 2. mesto.

Kot že omenjeno smo v letu 2017 izvedli že 9. tekmovanje za Pokal ŠD Šmartno, v katerem je sodelovalo 139 članov našega društva, od tega 45 žensk in 94 moških članov. Kot že vsa leta do sedaj, so organizatorji poskrbeli za vrhunsko izvedbo vsakega tekmovanja posebej, za kar se jim moram še enkrat več zahvaliti. Milanu Hočevarju za organizacijo turnirja v namiznem tenisu in strelskega tekmovanja, Primožu Maliju za izpeljavo Dneva športa in kolesarjenja. Pri Dnevu športa velja omeniti tudi otroški Dan športa, na katerem je sodelovalo 21 naših najmlajših članov in članic. Bogdan Resnik je poskrbel za izvedbo teniškega turnirja, Mitja Zabavnik za šahovski turnir in Tomo Petek za organizacijo 17. Miklavževega  teka, ki je gonilna prireditev našega društva, in na katerega se je prijavilo rekordno število tekačev iz vse Slovenije in tudi tujine.

Posebej velja omeniti tudi našo šahovsko ligo, ki poteka vsak torek zvečer pod vodstvom Mitje Zabavnika. V sezoni 2017/2018 jo obiskuje 12 šahistov iz naše širše okolice.

Poleg že omenjenih prireditev  v letu 2017 je Mitja Zabavnik na dirkališču v Celju organiziral tudi prvo karting dirko, za katero upam, da se bo obdržala tudi v bodoče.

V letu 2017 je bil plan do konca obnoviti brunarico, kar pa nam žal ni uspelo, zato to ostaja v planu za leto 2018. Uspeli pa smo pridobiti 3 nove komplete vrtnih garnitur.

Glavna skrb še vedno ostaja neaktivnost mlajše generacije, saj si brez aktivnega sodelovanja le teh težko predstavljamo delovanje društva v bodoče. Zato bo potrebno tudi na tem področju zavihati rokave in v naše delovanje vključiti  čim več mladih, ki si želijo soustvarjati uspešne zgodbe našega društva, kakršna je bila tudi v letu 2017.

Športni pozdrav!

 

Šmartno v Tuhinju, 20. 1. 2018

Predsednik ŠD Šmartno

Matjaž Hribernik

 20180120 192946