POROČILO PREDSEDNIKA ŠD ŠMARTNO ZA LETO 2016

Za leto 2016 lahko zopet trdim, da je bilo eno najuspešnejših do sedaj. To seveda ni samoumnevno, ampak plod trdega in predanega dela članov društva, ki svoj prosti čas namenijo delovanju društva in s tem izdatno pripomorejo k odličnemu delovanju le tega. Športnega društva Šmartno si skoraj ne znamo več predstavljati brez Pokala ŠD Šmartno in Miklavževega teka.

Pokal ŠD Šmartno smo organizirali 8 leto zapored, v njem je tekmovalo 53 članic in 103 člani ŠD Šmartno, skupaj kar 156 članov, kar je seveda rekordna udeležba. Organizatorji posameznih disciplin poskrbijo za njihovo vrhunsko izvedbo, ostali člani pa nas nagradite z velikim obiskom, kar je naše največje zadovoljstvo, saj le tako vemo, da delamo dobro. Zato se moram zopet zahvaliti vsakemu organizatorju posebej. Milanu Hočevarju za izvedbo namiznoteniškega turnirja in strelskega tekmovanja, Primožu Maliju za izvedbo smučanja in dneva športa, Mitju Zabavniku za organizacijo šahovskega turnirja, Bogdanu Resniku za teniški turnir in Tomu Petku za organizacijo 16. Miklavževega teka. Na tek se je prijavilo 469 tekačev iz vse Slovenije in nam s tem potrdili, da je naš tek eden najboljših gorskih tekov v državi. Pri teku moram omeniti tudi izdelavo ciljnega panoja na gori sv. Miklavž, v izvedbi Franca Hribernika in Braneta Modrijana, za katerega mislim, da je še dodatno poživil ciljni prostor in samo prireditev.

Poleg vseh naštetih disciplin v Pokalu ŠD-ja, smo za vse člane v letu 2016, ob ponedeljkih organizirali rekreacijo v telovadnici OŠ Šmartno. Ob torkih pa v gostilni Matjan poteka šahovska liga, katero obiskuje 14 tekmovalcev.

V letu 2016 smo s pomočjo PGD Šmartno, pod vodstvom Tončka Klemna, delno obnovili tudi brunarico, dokončno pa jo bomo v letu 2017.

Kljub zelo uspešnemu letu, pa nam je ob vseh prej omenjenih prireditvah zmanjkalo časa za organiziranje nogometnega turnirja in mogoče še kakšne malenkosti. To pa nam daje dodatno motivacijo za nadaljno delo v letu 2017.

Na koncu bi se rad še enkrat zahvalil vsem, ki ste mi kakorkoli pomagali pri vodenju ŠD-ja v preteklem mandatu in s tem pripomogli, da je naše društvo pridobilo na prepoznavnosti in veljavi.

Športni pozdrav!

Predsednik ŠD Šmartno

Matjaž Hribernik

20170121 191753