Poročilo predsednika ŠD Šmartno za leto 2015

Leto 2015 si bomo zopet lahko zapomnili po rekordih na 15. Miklavževem teku, po najuspešnejši 7. izvedbi tekmovanja za Pokal ŠD Šmartno in tudi po rekordnem številu članov društva. Vse to je seveda plod trdega in predanega dela vseh organizatorjev v našem društvu.

Mogoče malce skrito ostaja tudi odlično sodelovanje z drugimi društvi v naši okolici, brez katerega bi naše društvo zagotovo slabše delovalo. S pomočjo društva Dogodek smo še 12. leto zapored uspešno organizirali Tekmo zvezd, v sklopu katere v naše kraje pride lepo število odličnih slovenskih športnikov iz različnih športov. S Krajevno skupnostjo Šmartno skupaj skrbimo za urejenost športnega igrišča, za katerega smo kupili 4 klopi, KS pa je nabavila zaščitno mrežo, novi mreži za gole, nove mreže za koše in dodatne koše za smeti. Brez Turističnega društva Gora si ne znamo predstavljati pogostitve tekačev na cilju Miklavževega teka. Dobro sodelujemo tudi z PGD Šmartno, OŠ Šmartno, Turističnem društvom Tuhinjska dolina, Termami Snovik in Občino Kamnik, ki je že večkrat opozorila na naše delovanje, kot primer dobre prakse delovanja društva.

Da je naše društvo eno najdejavnejših športnih društev v občini Kamnik pričajo številne prireditve in dogodki, ki jih organiziramo skozi celo leto. V zimsko-jesenskem času imamo v telovadnici OŠ Šmartno za vse naše člane organizirano športno rekreacijo. V baru Matjan poteka odprta šahovska liga, ki jo vodi Mitja Zabavnik. V januarju je Primož Mali organiziral smučarski izlet na smučišču Golte, kjer smo imeli tudi veleslalomsko tekmo za Pokal ŠD. Februarja je Milan Hočevar organiziral namiznoteniški turnir, novembra pa še tekmovanje v streljanju z zračno puško na strelišču v Kamniku. Marca je potekal šahovski turnir pod budnim očesom Mitje Zabavnika. Prvi vikend v maju je bil rezerviran za našo najbolj obiskano disciplino Pokala ŠD Šmartno, Dan športa, ki ga je organiziral Primož Mali. Kolesarski maraton smo že tradicionalno izpeljali junija v sklopu tekme Terme Snovik – Črnivec. Po poletnem zatišju je Bogdan Resnik septembra organiziral teniški turnir v Komendi. Naš pokal se je zaključil na naši največji prireditvi, Miklavževem teku, ki ga že vsa leta organizira Tomo Petek. Poleg naštetih prireditev smo v oktobru uspešno organizirali še 4. veteranski turnir v malem nogometu.

V letu 2015 je v Pokalu ŠD Šmartno sodelovalo kar 123 članov društva od tega 34 žensk in 89 moških. Prav zaradi dobrega delovanja društva, smo se tudi letos odločili da nagradimo naše člane, ki so obiskali vsaj 6 disciplin Pokala ŠD Šmartno in s tem izdatno pomagali k uspešni izvedbi le tega. Nagrada ostaja ista kot že dvakrat dosedaj, in sicer športni pulover, katerega upam da ga bodo člani dobro nosili.

Seveda ob vseh teh uspehih lahko najdemo tudi kakšno pomanjkljivost. Ena največjih je zagotovo ta, da v naše delovanje društva, ni vključeno dovolj mladih članov. To bo tudi naša glavna naloga in motiv v letu 2016.

Športni pozdrav!

predsednik: Matjaž Hribernik